Látogatás a testvériskolában

Írta: Puha István

2017. február 13.

Az idén már 7. alkalommal látogattak el iskolánk tanulói a csehországi Chotebor-ba, ahol a testvériskola látta vendégül őket. A gyerekeket számos program mellett 3 napos síoktatás is várta.

Az első nap reggelén tanulóink megkapták a síléceket és a sícipőket, majd elindultak a közeli sípályára, ahol tapasztalt síoktatók igyekeztek megtanítani őket síelni.

Délután az iskolában folytatódott az ismerkedés a cseh gyerekekkel társasjáték formában.

Másnap újra a sípályára mentünk, ahol csodálatos hóesés fogadott minket, és az ügyesebb tanulók már a kék pályán síelhettek.

A sípályáról visszatérve az iskolába vezetett az utunk, ahol diákjaink egy agyagozó kézműves foglalkozáson vettek részt. A cseh tanárok és diákok segítségével egy bagoly arcképét kellet megformálni. Tanulóink nagy lelkesedéssel láttak neki a munkának, hiszen az alkotást kiégetés után megkapták ajándékba. Nagy élmény volt, amikor megkapták a kész művet.

Szerdán az úti cél az ország fővárosa Prága volt, ahová elkísértek bennünket a cseh diákok is. Megtekintettük Prága nevezetességeit: a várat, a Vencel teret, A Szent Vitus-székesegyházat, a Károly hidat és a történelmi Óvárost.

Utolsó nap újra a síelésé volt a főszerep. Legtöbben a kék pályán siklottak, de a nagyon ügyesek már felmerészkedtek a piros pályára is. A csodálatos, napsütéses délelőtt gyorsan elrepült, délután gyerekeinket a cseh családok várták, ahol eltölthettek együtt néhány órát. Diákjaink nagyon sok élménnyel tértek vissza az új barátoktól.

Sajnos, hamar eltelt ez a négy nap! Péntek reggel szomorúan indultunk el hazafelé abban a reményben, hogy jövőre ismét találkozunk.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.