Egészségnap október 25-én

A Civis Szabadidő és Sport Egyesület kereste meg iskolánkat egy a tavalyi évben nyertes” A szabadidősport előmozdítása az észak alföldi régióban” című pályázattal kapcsolatban.

Ennek keretében évente 3-5 alkalommal a pályázatban meghatározott helyszíneken különböző programok kerülnek megvalósításra. Követve a projekt leírását idén Tiszafüreden, a mi iskolánkban tartottak egy ”Egészségnap” programot.
A három fiatal sportoló a mozgás fontosságára, ezen belül a kerékpározás jótékony hatására hívta fel a figyelmet. Reggel az iskola bejáratánál fogadták a kerékpárral érkező gyerekeket és felnőtteket. A biciklik átvizsgálása, gyors javítása mellett ajándékkal kedveskedtek a szervezők.


A becsengetést követően interaktív előadáson hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára. A nap folyamán a testnevelés órákat tették színesebbé egy-egy játékkal. Ebéd alatt pedig az egészséges táplálkozás került a középpontba.

A nap legérdekesebb eseménye a Triál bemutató volt, melyet kicsi és nagy lélegzetvisszafojtva nézett. A bemutató előtt a Közlekedésrendészeti Alosztály vezetője, Czirbik István Csaba rendőr százados hívta fel mindenki figyelmét a kerékpáros közlekedés veszélyeire, a szabályok betartására.

A bemutató után kerékpáros ügyességét próbálhatta ki mindenki a felállított pályán. Eközben a felnőttek vérnyomás, vércukor- és koleszterinszint mérésen, BMI (testtömeg)-index számításon vehettek részt.
A nap nagyon jó hangulatban telt, előkészítette az őszi szünetet.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.