Egy nap az őszi erdőben

„Egy nap az őszi erdőben” mottóval újra megszerveztük őszi bakancsos túránkat a felső tagozatos tanulóink számára. A nagy érdeklődésre való tekintettel most is két busszal, közel hetven fővel indultunk szeptember 26-án meghódítani a Bükk hegységet.

Csodás napsütésben érkeztünk Cserépfaluba, túránk kiindulási pontjára. Már az elején próbára tett bennünket  az a nyolcvan méteres meredek szakasz, amely az ősemberbarlanghoz vezetett.

Egy ma már nem működő kőfejtőnél pihentük ki fáradalmainkat. Változatos erdei utak vártak ránk, hol könnyebb, hol nehezebb kaptatók jöttek. Jártunk fenyves erdőben, tölgyesben, sziklaszurdokban, széles napfényes réten, panorámás kilátóhelyen. Láttuk a kaptárköveket, játszottunk az Ördögcsúzdánál.

Találkoztunk állatokkal, birkákkal, lovakkal. A túra végén pedig TOTO formájában megmérettek az osztályok, hogy a túra során milyen természeti, földrajzi, kulturális ismeretekre tettek szert..A nyeremény ezúttal is a vándor túrabakancs megszerzése volt. Ezúttal az osztály tudhatja magáénak tavaszig, a következő túráig.  Fantasztikus nap volt, tavasszal folytatjuk.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.