Itthon erdei iskola

2023.05.15 hétfő

A Kiss Pál Múzeum „Legyél te is huszár!” című programján vettünk részt. A két órás foglalkozáson jelmezekbe öltözhettünk és időutazásra indultunk. Visszamentünk egészen a jégkorszakig. Megismerkedhettünk Tiszafüred múltjával, az itt élő emberek mesterségével. Kirakóztunk, kézműveskedtünk.

2023.05.16. kedd

A Tariczky Endre Régészeti Kiállítást tekintettük meg, ismét egy nagyon érdekes foglalkozás „Legyél te is régész!” keretében. A kiállítást nagyon élveztük, mert rengeteg dolog volt, amit kézbe vehettünk, kipróbálhattunk. Kisfilm és sok-sok történet segítségével a régészek munkájával és a Tiszafüreden talált leletekkel ismerkedhettünk meg. Ezen a helyszínen agyagozás, nemezelés és gyöngyfűzés mellett cserepeket is válogathattunk, mint a régészek. Mivel a kiállításnak a régi gyerekorvosi rendelő ad helyet, ezért egy laboratórium is megtekinthető, ahol régi és mai orvosi eszközök vannak.

2023.05.17. szerda

Vonattal kirándultunk Egerbe. Csatlakoztak hozzánk ezen a napon az elsősök is. Először a Varázstoronyba mentünk. Ahol Camera Obscura, a Tudományos játszóház , a Csillagászati Múzeum  és a Panorámaterasz izgalmait élhettük át. Ezután a várba mentünk. Sétáltunk a várfalon, bejártuk a bástyákat és felkerestük Gárdonyi Géza sírját.

2023.05.18. csütörtök

A hét programjáról lapbookot készítettünk. Belekerült a Kiss Pál Múzeum, a Régészeti Kiállítás, az egri vár és története. Sajnos az eső miatt nem tudtunk elmenni a Nyúzó Gáspár Tájházba, ezért így a lapbook segítségével megismerkedhettünk magával a tájházzal, a korongozással és a csalikorsóval is.

2023.05.19. péntek

A folyosó ablakaira festettünk vidám képeket. A zeneiskolában jártunk hangszerbemutatón. Fogó- és labdajátékokkal zártuk a hetet.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.